Sałatka z czarnej rzepy i jajek

Sałatka z czarnej rzepy i jajek

Jeżeli jesteś fanem prostej oraz smacznej kuchni, sałatka z czarnej rzepy i jajek to coś dla Ciebie! Idealna propozycja na zdrowy, lekki obiad czy kolację. Ta niezwykła kombinacja składników, z czarną rzepą w roli głównej, zaskakuje swoim smakiem i konsystencją. Czarna rzepa gotowana odwzajemnia konieczność jedzenia jej na surowo i nadaje sałatce lekkości. Połączona z jajkami tworzy niezwykle smakowite połączenie. Prosty przepis, niewiele składników, a efekt końcowy jest naprawdę rewelacyjny. Idealna propozycja dla miłośników zdrowych, ale zarazem smacznych posiłków.

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 duża czarna rzepa
  • Pęczek szczypiorku
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz

Sałatka z czarnej rzepy i jajek – jak zrobić?

  1. 1. Jajka obieramy i kroimy w kostkę, czarną rzepę gotowaną obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.

Porady – Dodatkowe informacje

Sałatkę z czarnej rzepy i jajek warto odstawić do lodówki na pół godziny, aby smaki mogły się przegryźć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z cukinii i papryki na zimę
Następny przepis: Sałatka z czarnymi oliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode