Sałatka z bobu z jajkiem i suszonymi pomidorami
Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa to doskonała opcja dla miłośników pikantnych, orzeźwiających i soczystych sałatek. Lekko chrupiąca biała kapusta, stanowiąca główny składnik tej sałatki, doda charakteru każdemu obiedowi, a także świetnie wzbogaci smak dowolnego rodzaju kebaba. Ta sałatka jest uniwersalna i pasuje praktycznie do każdego dania, a przede wszystkim jest niezwykle pyszna. Jest to surówka z białej kapusty do kebaba, która zawsze cieszy się dużym uznaniem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a rezultat z pewnością przekroczy oczekiwania każdego smakosza. Kwintesencja smaku i aromatu kapusty do kebaba zamknięta w jednym przepisie. Bez wątpienia kapuściana symfonia smaku.
admin
Składniki:
- 1/2 średniej główki kapusty białej
- 1 papryka czerwona (lub kilka kolorów papryki po troszku)
- 1 duża czerwona cebula
- 1 1/2 litra wody gazowanej
- 1/2 szklanki octu
- 3/4 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki soli
Surówka z białej kapusty do kebaba – jak zrobić?
- Kapustę białą poszatkować drobno. Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę.
- Kapustę poszatkowaną, paprykę i cebule dajemy do jednego półmiska.
- Przygotowujemy zalewę: wodę mineralną, ocet, olej, cukier i sól wymieszamy razem.
- Zalewamy kapustę i zostawiamy na min. na noc.
- Serwujemy surówkę prosto z zalewy.
Serwujemy surówkę z białej kapusty do kebaba.
xxxx – dodatkowe informacje
Gotowa sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa musi odczekać około 12 h. Dlatego najlepiej jest ją przygotować wieczorem na następny dzień. Ta surówka z białej kapusty jest idealna do kebaba.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU
Następny przepis: Sałatka z brokuła z fetą i prażonym słonecznikiem fit