Sałatka z bobu z jajkiem i suszonymi pomidorami

Sałatka z bobu z jajkiem i suszonymi pomidorami

Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa to doskonała opcja dla miłośników pikantnych, orzeźwiających i soczystych sałatek. Lekko chrupiąca biała kapusta, stanowiąca główny składnik tej sałatki, doda charakteru każdemu obiedowi, a także świetnie wzbogaci smak dowolnego rodzaju kebaba. Ta sałatka jest uniwersalna i pasuje praktycznie do każdego dania, a przede wszystkim jest niezwykle pyszna. Jest to surówka z białej kapusty do kebaba, która zawsze cieszy się dużym uznaniem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a rezultat z pewnością przekroczy oczekiwania każdego smakosza. Kwintesencja smaku i aromatu kapusty do kebaba zamknięta w jednym przepisie. Bez wątpienia kapuściana symfonia smaku.

Składniki:

  • 1/2 średniej główki kapusty białej
  • 1 papryka czerwona (lub kilka kolorów papryki po troszku)
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 1/2 litra wody gazowanej
  • 1/2 szklanki octu
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki soli

Surówka z białej kapusty do kebaba – jak zrobić?

  1. Kapustę białą poszatkować drobno. Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę.
  2. Kapustę poszatkowaną, paprykę i cebule dajemy do jednego półmiska.
  3. Przygotowujemy zalewę: wodę mineralną, ocet, olej, cukier i sól wymieszamy razem.
  4. Zalewamy kapustę i zostawiamy na min. na noc.
  5. Serwujemy surówkę prosto z zalewy.

Serwujemy surówkę z białej kapusty do kebaba.

xxxx – dodatkowe informacje

Gotowa sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa musi odczekać około 12 h. Dlatego najlepiej jest ją przygotować wieczorem na następny dzień. Ta surówka z białej kapusty jest idealna do kebaba.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU
Następny przepis: Sałatka z brokuła z fetą i prażonym słonecznikiem fit

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode