SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU

SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU

Sałatka z arbuzem i rukolą to doskonały wybór na letnie, upalne dni. Ten przepis łączy słodki, soczysty smak arbuza ze szczypiącym, korzennym smakiem rukoli. Dodatek sera feta dodaje kremowości i bogactwa smaku. Efekt końcowy to ożywcza, lekka sałatka, która jest zarówno satysfakcjonująca, jak i odświeżająca. Jest to doskonałe danie na Grill Party, piknik albo jako dodatek do letniego obiadu. Wszyscy docenią jej unikalne połączenie smaków i kolorów. To wielowymiarowe danie, które zadowoli zarówno miłośników sałatki, jak i tych, którzy szukają czegoś nieco inaczej.

Składniki:

  • Rukola
  • Arbuz
  • Feta
  • Słonecznik
  • Oliwa z oliwek
  • Papryka mielona słodka i ostra

Sałatka z arbuzem i rukolą – jak zrobić?

  1. Na talerzu lub w misce wykładamy rukolę, następnie pokrojony w kostkę ser feta, potem pokrojony również w kostkę arbuz i posypujemy wszystko uprażonym wcześniej na suchej patelni słonecznikiem.
  2. Następnie z oliwy i papryki przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę.

Sałatka z arbuzem i rukolą – dodatkowe informacje

Sałatkę robimy przed samym podaniem, aby była świeża. Arbuz najlepiej jest dobrze schłodzić.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z arbuzem i rukolą
Następny przepis: Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode