Sałatka wegetariańska z makaronem
Sałatka warzywne trio z czosnkiem to wyjątkowy przepis, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Jest to pyszna i zdrowa propozycja na każdy posiłek. Składniki, które potrzebujesz do przygotowania tej sałatki, to trzy główne warzywa: ekologiczna papryka, świeże pomidory i chrupiące ogórki. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka nabiera niebanalnego smaku i aromatu, a także ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Idealna na letnie pikniki czy jako dodatek do grillowanych potraw. Sałatka warzywne trio z czosnkiem to coś więcej niż zwykła sałatka – to eksplozja smaków i kolorów!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Opakowanie mrożonej mieszanki warzyw: brokuły, marchewka, kalafior
- Po łyżce ziaren słonecznika i dyni
- Kostka sera feta
- Pół szklanki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
Sałatka warzywne trio z czosnkiem – jak zrobić?
- Warzywa gotujemy al dente.
- Studzimy.
- Marchewkę kroimy na plasterki.
- Ogonki kalafiora i brokuła kroimy.
- Ser kroimy w kostkę.
- Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Dodajemy do sałatki.
- Na koniec dodajemy ziarna.
- Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatka warzywne trio z czosnkiem – dodatkowe informacje
Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka warzywne trio z czosnkiem
Następny przepis: Sałatka wielowarstwowa