Sałatka wegetariańska z makaronem

Sałatka wegetariańska z makaronem

Sałatka warzywne trio z czosnkiem to wyjątkowy przepis, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Jest to pyszna i zdrowa propozycja na każdy posiłek. Składniki, które potrzebujesz do przygotowania tej sałatki, to trzy główne warzywa: ekologiczna papryka, świeże pomidory i chrupiące ogórki. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka nabiera niebanalnego smaku i aromatu, a także ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Idealna na letnie pikniki czy jako dodatek do grillowanych potraw. Sałatka warzywne trio z czosnkiem to coś więcej niż zwykła sałatka – to eksplozja smaków i kolorów!

Składniki:

  • Opakowanie mrożonej mieszanki warzyw: brokuły, marchewka, kalafior
  • Po łyżce ziaren słonecznika i dyni
  • Kostka sera feta
  • Pół szklanki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz

Sałatka warzywne trio z czosnkiem – jak zrobić?

  1. Warzywa gotujemy al dente.
  2. Studzimy.
  3. Marchewkę kroimy na plasterki.
  4. Ogonki kalafiora i brokuła kroimy.
  5. Ser kroimy w kostkę.
  6. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  7. Dodajemy do sałatki.
  8. Na koniec dodajemy ziarna.
  9. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatka warzywne trio z czosnkiem – dodatkowe informacje

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka warzywne trio z czosnkiem
Następny przepis: Sałatka wielowarstwowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode