SAŁATKA WARSTWOWA Z RYŻEM
Odkryj uroki domowej kuchni z naszym przepisem na sałatkę warstwową z ryżem! To przysmak pełen smaku i kolorów, który doda energii do Twojego dnia i zachwyci serca bliskich. Sałatka warstwowa z ryżem to doskonała propozycja na obiad, kolację bądź imprezowy bufet, który zadowoli nie tylko miłośników ryżu, ale i tych, którzy uwielbiają sałatki i różnorodne smaki. Ta sałatka to prawdziwe połączenie smaków i faktur. Przygotowanie jej jest proste i nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych, a efekt końcowy z pewnością Cię zaskoczy i zachwyci.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 torebki ryżu
- 3 szt. papryki czerwonej
- 3 jajka
- 3 szt. cebuli sałatkowej
- ogórki konserwowe
- majonez
- ketchup
- kurkuma
Sałatka warstwowa z ryżem – jak zrobić?
-
1.
Ryż ugotować z dodatkiem szczypty kurkumy (ładny żółty kolor).
Cebulę pokroić w pół piórka i nasolić aby zmiękła.
Paprykę, ogórki konserwowe i ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. -
2.
Układać warstwami w następującej kolejności:
1. połowa ryżu
2. ogórki
3. ketchup
4. cebula
5. majonez
6. jajka
7. druga połowa ryżu
8. majonez
9. papryka
SAŁATKA WARSTWOWA Z RYŻEM – Dodatkowe informacje
Proponuję przygotowana już sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.