Sałatka ryżowa z owocami

Sałatka ryżowa z owocami

Czy cenisz sobie wyjątkowe połączenie słodyczy owoców z delikatnością ryżu? Jeśli tak, to ten przepis jest idealny dla Ciebie. Sałatka ryżowa z owocami to dish pełen smaku i kolorów, który przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i miłośnikom tradycyjnej kuchni. Starannie dobrana kompozycja składników gwarantuje, że ta sałatka zadowoli najbardziej wymagające podniebienie. Sprawdzi się idealnie jako lekki lunch lub oryginalny dodatek do dania głównego. Eksplozja smaków, bogactwo witamin i mnóstwo energii – to wszystko znajdziesz w tej niebanalnej sałatce wegańskiej z ryżem.

Składniki:

  • torebka ryżu
  • filet z kurczaka
  • mandarynka
  • 3 plastry ananasa
  • kukurydza
  • natka pietruszki
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz

Sałatka wegańska z ryżem – jak zrobić?

  1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Kukurydzę odsączamy. Mandarynkę obieramy i dzielimy na cząstki. Ananasa kroimy w kostkę.
  2. Fileta kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy na oleju.
  3. Składniki mieszamy sosem z jogurtu i majonezu, doprawiamy, posypujemy natką i mieszamy.

Porady – dodatkowe informacje

Cząstki mandarynki można pokroić na pół.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka ryżowa z ogórkiem świeżym
Następny przepis: Sałatka śledziowa fitness z orzechami, ananasem i kukurydzą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode