Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym

Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym

Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym to nietypowy, ale niezwykle smaczny sposób na wykorzystanie jednej z najpopularniejszych ryb w naszej kuchni. Makrela to składnik ceniony za swoje wartości odżywcze, a w połączeniu z sosem pomidorowym nabiera wyjątkowo intensywnego smaku. Pory dodają sałatce oryginalności, delikatności i ulotnych, lekko słodkawych nut. Ta sałatka to doskonałe, proste danie na każdą okazję – zarówno na rodzinny obiad, jak i większe przyjęcie. Może ona również stanowić atrakcyjny dodatek do grilla czy pikniku. Zobacz, jak łatwo ją przygotować. Ten przepis na pewno zaskoczy Twoich gości!

Składniki:

  • biała część z dwóch dużych porów
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • filety z makreli w sosie pomidorowym firmy Graal
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym – przepis

  1. Por siekamy w półplasterki, jaja oraz paprykę w drobną kostkę. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy kukurydzę konserwową, makrelę w sosie pomidorowym, majonez, jogurt naturalny, całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

xxxx – dodatkowe informacje

Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym

Słowa kluczowe: makrela w sosie pomidorowym przepis

Sałatka najlepiej smakuje z domowymi grzankami czosnkowymi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka pisanka
Następny przepis: Sałatka z jajkiem i serem feta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode