Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym
Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym to nietypowy, ale niezwykle smaczny sposób na wykorzystanie jednej z najpopularniejszych ryb w naszej kuchni. Makrela to składnik ceniony za swoje wartości odżywcze, a w połączeniu z sosem pomidorowym nabiera wyjątkowo intensywnego smaku. Pory dodają sałatce oryginalności, delikatności i ulotnych, lekko słodkawych nut. Ta sałatka to doskonałe, proste danie na każdą okazję – zarówno na rodzinny obiad, jak i większe przyjęcie. Może ona również stanowić atrakcyjny dodatek do grilla czy pikniku. Zobacz, jak łatwo ją przygotować. Ten przepis na pewno zaskoczy Twoich gości!
Piotr Zieliński
Składniki:
- biała część z dwóch dużych porów
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 czerwona papryka
- 1/2 puszki kukurydzy
- filety z makreli w sosie pomidorowym firmy Graal
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym – przepis
- Por siekamy w półplasterki, jaja oraz paprykę w drobną kostkę. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy kukurydzę konserwową, makrelę w sosie pomidorowym, majonez, jogurt naturalny, całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
xxxx – dodatkowe informacje
Sałatka porowo-rybna z makrelą w sosie pomidorowym
Słowa kluczowe: makrela w sosie pomidorowym przepis
Sałatka najlepiej smakuje z domowymi grzankami czosnkowymi
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka pisanka
Następny przepis: Sałatka z jajkiem i serem feta