Sałatka owocowa z kurczakiem

Sałatka owocowa z kurczakiem

Spodziewaj się niespodziewanego z sałatką owocową z kurczakiem! Ten wyjątkowy i kolorowy deser, stworzony w harmonii delikatnych smaków, jest idealny na letnie dni. Idealnie równoważe słodycz owoców ze smakiem mięsa, dostarczając niesamowitej wybuchowej mieszanki smaków. Promienna paleta barw czyni go również miłym dla oka, a wyraziste aromaty powalają na kolana. Jest to jedno z tych dań, które z pewnością zaskakuje i zadowala w równym stopniu. Sałatka owocowa z kurczakiem to nie tylko kuszący posiłek, ale także efektowne danie, które zawsze robi wrażenie na gościach.

Składniki:

  • Pojedynczy filet z kurczaka
  • Główka sałaty
  • 2-3 brzoskwinie z puszki
  • Grejpfrut
  • Granat
  • Łyżka miodu
  • Sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • Przyprawa do gyrosa
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Sałatka owocowa z kurczakiem – jak zrobić?

  1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanym oleju. Studzimy.
  2. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Grejpfruta obieramy i dzielimy na cząstki. Usuwamy białe błonki. Brzoskwinie osączamy i kroimy w plastry. Z granatu wyjmujemy pestki. Owoce mieszamy z mięsem i sałatą.
  3. Przygotowujemy sos: miód mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

xxxx – dodatkowe informacje

Sałatka owocowa z kurczakiem

Aby nie uszkodzić pestek granatu przy wyjmowaniu, owoc należy przekroić w poprzek, a następnie uderzać drewnianą łyżką w skórkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka owocowa z bitą śmietaną
Następny przepis: Sałatka owocowa z granatem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode