SAŁATKA MULTIKOLOR
Podkreśl swoją kreatywność kulinarną i zaskocz swoich gości za pomocą kolorowego, zdrowego i smacznego dania. Sałatka multikolor to przepis, który łączy w sobie mnóstwo smaków, kolorów i faktur, zapewniając prawdziwe doznania dla podniebienia. Tajemnica tego dania to skorzystanie z techniki krojenia warzyw julienne, co nie tylko sprawia, że są one łatwe do jedzenia, ale także dodaje estetyki całemu daniu. Poszczególne składniki zachowują swoją świeżość, fakturę i intensywny smak, które w połączeniu tworzą prawdziwą ucztę dla zmysłów. Zrób wyjątkowe wrażenie na swoich gościach tą niezwykłą sałatką.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielony ogórek lub mała młoda cukinia
- czerwona cebula lub por
- szczypiorek
- świeże zioła (np. bazylia/rozmaryn/szałwia/mięta)
Sałatka „multikolor” – jak zrobić?
- Warzywa umyc. Marchew, papryke i cebule oczyscic ze skorek lub nasion.
- Wszystkie warzywa pokroic w slupki, julienne.
- Wymieszac, doprawic sola, pieprzem i oliwa.
SAŁATKA MULTIKOLOR – dodatkowe informacje
sałatka, papryka, ogórek, sałatka warzywna, kuchnia włoska, lekki obiad, cebula, marchewka
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka Meksykański Król Imprezy
Następny przepis: Sałatka na zimę z opienek w koncentracie pomidorowym(smazone z koncentratem i cebula)