SAŁATKA MULTIKOLOR

SAŁATKA MULTIKOLOR

Podkreśl swoją kreatywność kulinarną i zaskocz swoich gości za pomocą kolorowego, zdrowego i smacznego dania. Sałatka multikolor to przepis, który łączy w sobie mnóstwo smaków, kolorów i faktur, zapewniając prawdziwe doznania dla podniebienia. Tajemnica tego dania to skorzystanie z techniki krojenia warzyw julienne, co nie tylko sprawia, że są one łatwe do jedzenia, ale także dodaje estetyki całemu daniu. Poszczególne składniki zachowują swoją świeżość, fakturę i intensywny smak, które w połączeniu tworzą prawdziwą ucztę dla zmysłów. Zrób wyjątkowe wrażenie na swoich gościach tą niezwykłą sałatką.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielony ogórek lub mała młoda cukinia
  • czerwona cebula lub por
  • szczypiorek
  • świeże zioła (np. bazylia/rozmaryn/szałwia/mięta)

Sałatka „multikolor” – jak zrobić?

  1. Warzywa umyc. Marchew, papryke i cebule oczyscic ze skorek lub nasion.
  2. Wszystkie warzywa pokroic w slupki, julienne.
  3. Wymieszac, doprawic sola, pieprzem i oliwa.

SAŁATKA MULTIKOLOR – dodatkowe informacje

sałatka, papryka, ogórek, sałatka warzywna, kuchnia włoska, lekki obiad, cebula, marchewka


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka Meksykański Król Imprezy
Następny przepis: Sałatka na zimę z opienek w koncentracie pomidorowym(smazone z koncentratem i cebula)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode