Sałatka meksykańska
Przedstawiamy przepis na pełen smaku, kolorowy przepis na sałatkę meksykańską. Jest to doskonałe danie, które łączy w sobie sycącą fasolę, soczyste warzywa i wyraziste meksykańskie przyprawy. Sałatka meksykańska jest jednym z tych dań, które przyniosą nutę egzotyki do Twojego stołu, bez względu na okoliczności. Jest doskonałym wynalazkiem kulinariów, który na stałe zagościł na liście ulubionych sałatek wielu osób. Niezależnie od tego, czy jesteś fanem ostrej kuchni, czy preferujesz łagodniejsze smaki, możesz dostosować ten przepis do swoich preferencji, dodając więcej lub mniej przypraw. Przygotuj się na podróż kulinarną do gorącego Meksyku!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 1 por
- olej do smażenia
- SOS:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
Sałatka meksykańska – jak zrobić?
- Pierś z kurczaka drobno kroimy, oprószamy ją przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i obsmażamy na patelni. Mięso wykładamy na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pora (białą część) kroimy w cienkie paski.
- Składniki sosu mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Do miski wkładamy składniki sałatki, mieszamy je z sosem i doprawiamy do smaku.
Smacznego 🙂
Słowa kluczowe: sałatka meksykańska z fasolą, przyprawa meksykańska przepis, sałatka meksykańska dawtona, sałatki meksykańska, salatka meksykanska z czerwona fasola, sałatka meksykańska przepis, sałatka meksykańska
Sałatka meksykańska – dodatkowe informacje
Sałatkę meksykańską można podać od razu, jednak najlepiej smakuje następnego dnia, gdy składniki się przegryzą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i jajkiem
Następny przepis: Sałatka meksykańska