Sałatka krabowa z ogórkiem

Sałatka krabowa z ogórkiem

Sałatka krabowa z ogórkiem to danie, które zapewni Twoim kubkom smakowym prawdziwą przyjemność. Ta wyjątkowa kombinacja delikatnych paluszków krabowych i świeżego ogórka to propozycja nie tylko dla miłośników kuchni morskiej, ale i dla tych, którzy poszukują oryginalnych przepisów na lekkie dania. Przygotowanie tej sałatki nie jest skomplikowane, a sam smak zachwyci wręcz najbardziej wymagających smakoszy. Sałatka krabowa z ogórkiem doskonale sprawdzi się jako przystawka podczas rodzinnych spotkań, ale także jako wykwintny dodatek do codziennych posiłków. Zaskocz swoich gości wyjątkową kompozycją smaków i ciesz się lekkością morskich składników.

Składniki:

  • Paluszki krabowe (250g)
  • 4 jajka
  • 1 ogórek zielony
  • Pół puszki kukurydzy
  • Majonez
  • Szczypiorek do dekoracji

Sałatka krabowa z ogórkiem – jak zrobić?

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Ogórka także obieramy i kroimy na paluszki.
  3. Krabowe paluszki przekrawamy na pół i kroimy w półksiężyce.
  4. Kukurydzę odcedzamy.
  5. W małych szklaneczkach układamy jajko, ogórek, majonez.
  6. Następnie dodajemy po pół łyżeczki paluszków krabowych i kukurydzę.
  7. Na koniec dodajemy jeszcze pół łyżeczki majonezu.
  8. Posypujemy wszystko posiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
  9. Gotowe! Smacznego!

xxxx – dodatkowe informacje

Sałatkę krabową z ogórkiem można również połączyć ze wszystkimi składnikami i wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sałatka koperkowa z makaronem ryżowym
Następny przepis: Sałatka Krabowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode