Sałatka krabowa z ogórkiem
Sałatka krabowa z ogórkiem to danie, które zapewni Twoim kubkom smakowym prawdziwą przyjemność. Ta wyjątkowa kombinacja delikatnych paluszków krabowych i świeżego ogórka to propozycja nie tylko dla miłośników kuchni morskiej, ale i dla tych, którzy poszukują oryginalnych przepisów na lekkie dania. Przygotowanie tej sałatki nie jest skomplikowane, a sam smak zachwyci wręcz najbardziej wymagających smakoszy. Sałatka krabowa z ogórkiem doskonale sprawdzi się jako przystawka podczas rodzinnych spotkań, ale także jako wykwintny dodatek do codziennych posiłków. Zaskocz swoich gości wyjątkową kompozycją smaków i ciesz się lekkością morskich składników.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Paluszki krabowe (250g)
- 4 jajka
- 1 ogórek zielony
- Pół puszki kukurydzy
- Majonez
- Szczypiorek do dekoracji
Sałatka krabowa z ogórkiem – jak zrobić?
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
- Ogórka także obieramy i kroimy na paluszki.
- Krabowe paluszki przekrawamy na pół i kroimy w półksiężyce.
- Kukurydzę odcedzamy.
- W małych szklaneczkach układamy jajko, ogórek, majonez.
- Następnie dodajemy po pół łyżeczki paluszków krabowych i kukurydzę.
- Na koniec dodajemy jeszcze pół łyżeczki majonezu.
- Posypujemy wszystko posiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
- Gotowe! Smacznego!
xxxx – dodatkowe informacje
Sałatkę krabową z ogórkiem można również połączyć ze wszystkimi składnikami i wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: sałatka koperkowa z makaronem ryżowym
Następny przepis: Sałatka Krabowa