Sałatka Krabowa

Sałatka Krabowa

Sałatka krabowa z koperkiem to idealne danie na letnie dni. Subtelny smak łagodnego mięsa krabowego, akcent kwaskowatości od cytryny oraz wyrazisty aromat świeżego kopru tworzą absolutnie wyjątkową kompozycję smakową. Ta sałatka to prawdziwy raj dla miłośników owoców morza, a dodatek kopru nadaje jej oryginalności i sprawia, że smakuje wyjątkowo. Sałatka krabowa z koperkiem jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa — stanowi bowiem niezwykle wartościowe źródło białka. Jest też doskonałym pomysłem na wyjątkową przystawkę podczas eleganckich przyjęć. Czy można sobie wymarzyć coś lepszego?

Składniki:

  • makaron sojowy
  • 1-2 ogórki
  • paluszki surimi- krabowe
  • pęczek koperku
  • pieprz, sól, majonez

Sałatka krabowa – jak zrobić?

  1. W garnku zagotować wodę by była wrząca, gdy jest gotowa wyłączyć ją i wrzucić makaron sojowy by napęczniał pod przykrywką. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w ósemki, a następnie wrzucić do salaterki.
  2. Makaron po odcedzeniu pokroić na paski co najmniej 1 cm długości, paluszki surimi także pokroić na taką samą długość jak makaron. Koperek pokroić i także wrzucić do salaterki. Dodać sól i pieprz, a następnie majonez wedle uznania.

Słowa kluczowe: sałatka krabowa z koperkiem

Sałatka Krabowa – dodatkowe informacje

Nie dodajcie zbyt dużo majonezu by nie było za mdłe.

Można dodać do sałatki również składniki: papryka, kukurydza czy ananas.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka krabowa z ogórkiem
Następny przepis: Sałatka Kubańska na Zimę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode