Sałatka kalifornijska

Sałatka kalifornijska

Czy masz ochotę na coś lekkiego, ale sycącego? Przepis na sałatkę kalifornijską z kurczakiem, to idealna propozycja na letni obiad lub urodzinową imprezę. Ta sałatka jest pełna smaków, kolorów i tekstur, które na pewno zachwycą każdego miłośnika zdrowej kuchni. Wyjątkowość tej sałatki polega na niepowtarzalnej kombinacji składników typowych dla kuchni kalifornijskiej, podkreślanych przez świeżość i naturalność. Szczególnie aromatyczny jest tu grillowany kurczak, który stanowi białkowe uzupełnienie lekkich warzyw. Przygotowanie tej pikantnej, sycącej, ale jednocześnie niezwykle zdrowej sałatki, z pewnością dostarczy ci mnóstwo kulinarnych emocji.

Składniki:

  • 300 g mięsa z indyka, pieczonego lub gotowanego
  • 1 puszka ananasów
  • 3/4 puszki brzoskwiń
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sałatka kalifornijska z kurczakiem – jak zrobić?

  1. Pieczone lub gotowane mięso z indyka pokroić w kostkę.
  2. Ananasy i brzoskwinie osączyć z zalewy i również pokroić w kostkę.
  3. Wymieszać indyka, ananas, brzoskwinie i kukurydzę z majonezem.
  4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Sałatka kalifornijska – dodatkowe informacje

Można ją wykonać od podstaw, to znaczy specjalnie upiec lub ugotować kawałek mięsa indyka stosując ulubione przyprawy. Najłatwiej ją jednak przygotować, gdy już mamy kawałek gotowego upieczonego mięsa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SAŁATKA JARZYNOWA Z ROSOŁU
Następny przepis: Sałatka krabowa z ogórkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode