Sałatka jajeczna z rzodkiewką

Sałatka jajeczna z rzodkiewką

Jeżeli cenisz sobie prostotę oraz prostotę, to przepis na sałatkę jajeczną z rzodkiewką jest idealny dla Ciebie. Klasyczna sałatka jajeczna urzeka swoim aksamitnym smakiem, a dodatek chrupiącej rzodkiewki wprowadza do niej nutę świeżości i orzeźwienia. Intensywną barwę i smak sałatce dodaje świeża, zielona pietruszka, a majonez idealnie łączy wszystkie składniki w całość. Delikatna sałatka jajeczna z rzodkiewką doskonale sprawdzi się jako przekąska na prywatne spotkania, imprezy rodzinne, czy też jako dodatek do drugiego dania. To prosty do wykonania przepis, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Tę sałatkę polubią zarówno dorośli, jak i najmłodsi.

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 3 korniszony
  • 6 dużych rzodkiewek
  • 1 dymka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Sałatka jajeczna z rzodkiewką – jak zrobić?

  1. Kroimy w kostkę: jaja, korniszony oraz dymkę. Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem łączymy z majonezem i doprawiamy. Na talerzu dekorując szczypiorkiem.

sałatka jajeczna z rzodkiewką – dodatkowe informacje

Idealnie pasuje z nowalijkami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka jajeczna z tuńczykiem
Następny przepis: Sałatka jarzynowa Magdy Gessler

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode