Sałatka jajeczna z rzodkiewką
Jeżeli cenisz sobie prostotę oraz prostotę, to przepis na sałatkę jajeczną z rzodkiewką jest idealny dla Ciebie. Klasyczna sałatka jajeczna urzeka swoim aksamitnym smakiem, a dodatek chrupiącej rzodkiewki wprowadza do niej nutę świeżości i orzeźwienia. Intensywną barwę i smak sałatce dodaje świeża, zielona pietruszka, a majonez idealnie łączy wszystkie składniki w całość. Delikatna sałatka jajeczna z rzodkiewką doskonale sprawdzi się jako przekąska na prywatne spotkania, imprezy rodzinne, czy też jako dodatek do drugiego dania. To prosty do wykonania przepis, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Tę sałatkę polubią zarówno dorośli, jak i najmłodsi.
admin
Składniki:
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 3 korniszony
- 6 dużych rzodkiewek
- 1 dymka
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Sałatka jajeczna z rzodkiewką – jak zrobić?
- Kroimy w kostkę: jaja, korniszony oraz dymkę. Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem łączymy z majonezem i doprawiamy. Na talerzu dekorując szczypiorkiem.
sałatka jajeczna z rzodkiewką – dodatkowe informacje
Idealnie pasuje z nowalijkami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka jajeczna z tuńczykiem
Następny przepis: Sałatka jarzynowa Magdy Gessler