Sałatka do ryb i na grilla
Przygotowanie sałatki do ryby z grilla to doskonały sposób na urozmaicenie lata. Ten lekki, obfity i pełen smaku dodatek to prawdziwy hit każdego pikniku. Prosta i szybka do przygotowania, ta sałatka składa się z naturalnych, świeżych składników, które dodadzą charakteru każdej serwowanej rybie. Sałatka do ryb i na grilla jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także kolorowa i pełna odżywczych składników. Wyrazista w smaku, idealnie skomponowana, doda wyjątkowego charakteru i świeżości każdemu danie z grilla.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 6 większych ugotowanych ziemniaków
- 4 ogórki kiszone
- 2 cebule
- 1 ser feta
- majonez
- sól, pieprz
Sałatka do ryb i na grilla – jak zrobić?
- Wszystkie składniki kroimy w większą kostkę, dodajemy majonez dla połączenia, sól i pieprz do smaku, mieszamy i sałatkę mamy gotową.
xxxx – dodatkowe informacje
Możemy dodać 1 łyżkę śmietany jeśli nie chcemy, aby sałatka była zbyt „masna”. Ze względu na cebulę sałatka może postać do 3 dni.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka dla wielbicieli Pingwinów z Madagaskaru
Następny przepis: Sałatka francuska