Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza

Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza

Jest wiele różnych sposobów na przygotowanie wątróbki z dorsza, ale najsmaczniejszy jest ten, który jest prosty, a jednocześnie elegancki. Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza jest danie, które zachwyci zarówno miłośników ryb, jak i tych, którzy dopiero poznają te smaki. Ta wykwintna potrawa stanowi doskonałe połączenie delikatnej wątróbki z dorsza z resztą składników, które podkreślają jej unikalny smak. Chociaż jest to wyrafinowane danie, przepis na sałatkę jest prosty, a składniki są łatwo dostępne. Niezależnie od okazji, jest to przepis, który zawsze zrobi wrażenie.

Składniki:

  • 1 puszka wątróbki z dorsza
  • 1 szalotka lub czerwona cebula
  • 12 suszonych czarnych śliwek
  • 2 nieduże pomidory
  • 2 łyżki winny biały lub jabłkowy ocet
  • sól
  • pieprz

Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza – jak zrobić?

  1. 1. Cebulę pokroić w pół talarki i zamarynować w occie na 10 min.
  2. 2. Suszoną śliwkę zalać wrzątkiem. Pokroić w paski.
  3. 3. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić pomidory w grubą kostkę.
  4. 4. Wyłożyć na talerz i podzielić na kawałki. Dodać cebulę i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.
  5. 5. Całość polać olejem z wątróbki, doprawić pieprzem i solą.

xxxx – dodatkowe informacje

Przed podaniem schłodzić sałatkę (wstaw na ok. 30 min. do lodówki).


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sałatka czosnkowa z tortellini
Następny przepis: Sałatka dla wielbicieli Pingwinów z Madagaskaru

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode