sałatka czosnkowa z tortellini

sałatka czosnkowa z tortellini

Ta sałatka czosnkowa z tortellini to fantastyczne połączenie włoskiego smaku z pewnymi elementami śródziemnomorskiej kuchni. Przepis przeznaczony dla miłośników, którzy nie tylko kochają czosnek, ale również szukają opcji, które są sycące i pełne smaku. We włoskim tortellini zawierające ser lub mięso są połączone z sosem czosnkowym dla doskonałego smaku i aromatu. Ta sałatka z tortellini z sosem czosnkowym to nie tylko doskonały pomysł na kolację, ale również idealna propozycja na potrawę na zimno do zabrania na piknik lub spotkanie ze znajomymi. Łączy w sobie prostotę przygotowania z wprowadzeniem nieoczekiwanej nuty czosnku.

Składniki:

  • 250 gramów tortellini z mięsem
  • 4 konserwowe lub kiszone ogórki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku lub 1 średnia czerwona cebula
  • 0,5 puszki mieszanki warzywnej z puszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sałatka czosnkowa z tortellini – jak zrobić?

  1. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, schłodzić. Szczypiorek i jaja posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę. Majonez połączyć z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem solą i pieprzem. Tortellini wymieszać z ogórkami, szczypiorem, jajami, warzywami z puszki (opcjonalnie), sosem czosnkowym.

sałatka czosnkowa z tortellini – dodatkowe informacje

Zamiast ogórków konserwowych możemy użyć papryki konserwowej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z łososiem z puszki
Następny przepis: Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode