Sałatka chrupiąca
Ta propozycja przepisu to doskonały sposób na wprowadzenie do diety większej ilości świeżych warzyw. Ta chłodząca, chrupiąca sałatka nie tylko dostarczy ciału potrzebnych składników odżywczych, ale również zachwyci swoim wyglądem oraz smakiem. Wszystkie składniki są idealnie zbilansowane pod względem kulinarnej harmonii. Ta sałatka to doskonały dodatek do każdego obiadu czy kolacji, a jej lekkość i świeżość idealnie sprawdzą się podczas upalnych dni. Sałatka chrupiąca jest nie tylko smaczna, ale również bardzo zdrowa. Warzywa dostarczają wielu witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
admin
Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 średni ogórek świeży
- 1 mały filet z kurczaka
- 2 łyżki uprażonego słonecznika
- 1 zupka chińska
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Pieprz i sól do smaku
Sałatka chrupiąca – jak zrobić?
- Kurczaka pokroiłam i usmażyłam na oleju z zupki chińskiej ( można dodać wszystkie przyprawy z zupki chińskiej).
- Kapustę pokroiłam i przełożyłam do salaterki dodałam ostudzonego kurczaka, kukurydzę, pokrojonego ogórka, uprażony słonecznik, pokruszony makaron z zupki chińskiej wszystko dokładnie wymieszałam z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiłam solą i pieprzem.
Sałatka chrupiąca – dodatkowe informacje
Można jeść od razu na chrupiąco albo zaczekać aż makaron zmięknie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka Caprese inaczej
Następny przepis: Sałatka z łososiem z puszki