SAŁATKA ANIELI
Sałatka Anieli to wyjątkowy przepis, który wyróżnia się na tle innych propozycji znanych z anielelskiej kuchni. Prócz tradycyjnych potraw takich jak bigos, siostra Aniela przygotowuje również wyborny zestaw sałatek. Przepisy Siostry Anieli od lat cieszą się ogromną popularnością wśród wielbicieli zdrowego i pożywnego jedzenia. Sałatka Anieli jest doskonała zarówno na codzienną kolację jak i na specjalne okazje. Jej sekret tkwi w unikalnym połączeniu składników, które znakomicie ze sobą współgrają, tworząc niepowtarzalny i satysfakcjonujący smak.
admin
Składniki:
- 1 duża porcja pora
- 2-3 jajka
- 1 połówka wędzonej piersi z kurczaka
- 4-5 plasterków ananasa
- majonez, sól, pieprz
Sałatka anieli – jak zrobić?
- Pora myjemy, odcinamy górne liście, przecinamy na pół i kroimy w drobne paseczki.
- Jaja gotujemy na twardo.
- Pierś kurczaka kroimy w dość małe kawałeczki.
- Każdy plaster ananasa dzielimy na 6 części.
- Do pora dodajemy pokrojone jajka, pierś, ananasa, przyprawiamy i dodajemy dużo majonezu.
- Ta sałatka lubi majonez.
- Wszystko mieszamy i smacznie zajadamy.
SAŁATKA ANIELI – dodatkowe informacje
Już na talerzu jajka rozdrabniamy, aby łatwiej łączyło się z majonezem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka al'a Gyros
Następny przepis: Sałatka bawarska z kiełbasą