SAŁATKA ANIELI

SAŁATKA ANIELI

Sałatka Anieli to wyjątkowy przepis, który wyróżnia się na tle innych propozycji znanych z anielelskiej kuchni. Prócz tradycyjnych potraw takich jak bigos, siostra Aniela przygotowuje również wyborny zestaw sałatek. Przepisy Siostry Anieli od lat cieszą się ogromną popularnością wśród wielbicieli zdrowego i pożywnego jedzenia. Sałatka Anieli jest doskonała zarówno na codzienną kolację jak i na specjalne okazje. Jej sekret tkwi w unikalnym połączeniu składników, które znakomicie ze sobą współgrają, tworząc niepowtarzalny i satysfakcjonujący smak.

Składniki:

  • 1 duża porcja pora
  • 2-3 jajka
  • 1 połówka wędzonej piersi z kurczaka
  • 4-5 plasterków ananasa
  • majonez, sól, pieprz

Sałatka anieli – jak zrobić?

  1. Pora myjemy, odcinamy górne liście, przecinamy na pół i kroimy w drobne paseczki.
  2. Jaja gotujemy na twardo.
  3. Pierś kurczaka kroimy w dość małe kawałeczki.
  4. Każdy plaster ananasa dzielimy na 6 części.
  5. Do pora dodajemy pokrojone jajka, pierś, ananasa, przyprawiamy i dodajemy dużo majonezu.
  6. Ta sałatka lubi majonez.
  7. Wszystko mieszamy i smacznie zajadamy.

SAŁATKA ANIELI – dodatkowe informacje

Już na talerzu jajka rozdrabniamy, aby łatwiej łączyło się z majonezem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka al'a Gyros
Następny przepis: Sałatka bawarska z kiełbasą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode