Sałatka a’la jajka w majonezie
Sałatka a’la jajka w majonezie to przepis na klasyczną i niezwykle smaczną potrawę, która zadowoli każde podniebienie. Doskonała zarówno na eleganckie spotkania, jak i na codzienny obiad. Wykorzystanie tak prostych i klasycznych składników jak jajka czy majonez tworzy nieskomplikowaną, ale zaskakująco smaczną kombinację. Ta sałatka jest prawdziwym dowodem na to, że proste składniki mogą dawać wyjątkowe rezultaty. Jej przygotowanie jest szybkie i łatwe, co idealnie sprawdza się w przypadku niespodziewanych gości. Sałatka z majonezem i jajkiem zadowoli zarówno dorosłych, jak i dzieci, stając się prawdziwym hitem każdego stołu.
admin
Składniki:
- 6 – 8 jajek
- puszka groszku konserwowego
- 1 duży słoik pieczarek marynowanych
- 5 łyżek majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki musztardy stołowej
- pieprz
Sałatka a’la jajka w majonezie – jak zrobić?
- Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i groszek odcedzić na sitku. W salaterce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Przyprawić pieprzem. Sos ma być taki jak na jajka w majonezie, tyle że w większej ilości.
- Do powstałego sosu dodać odcedzone pieczarki z groszkiem. Wymieszać. Jajka obrać ze skorupki i pokroić w ósemki. Dodać do reszty składników i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
- Smacznego!
xxxx – dodatkowe informacje
Kupując pieczarki w słoiku wybierajmy te jak najmniejsze, ponieważ pieczarki w sałatce są w całości. Nie kroimy ich.