sałata z fetą
Poznaj wyjątkową lekkość i niepowtarzalny smak sałatki lodowej z fetą. To prosty, zdrowy i szybki sposób na przystawkę, którą można podać w każdej sytuacji. Wyjątkowy ser feta z dodatkiem chrupiącej sałaty lodowej sprawia, że to danie jest zarówno odświeżające, jak i zdecydowanie satysfakcjonujące. Ciesz się orientalnym przysmakiem serka feta połączonym z soczystą świeżością sałaty. Idealne na lekką kolację lub jako przystawka na garden party. Sałatka lodowa z fetą, to propozycja dla wszystkich tych, którzy cenią sobie zdrowe, lekkie i smaczne dania.
admin
Składniki:
- 1 paczka sera feta
- 1 duży ogórek
- 2 pomidory
- 2 rzodkiewki
- 1 sałata lodowa
- puszka kukurydzy
- sos grecki
Sałata z fetą – jak zrobić?
- Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na nie za duże kawałki i dodajemy do miski.
- Następnie dorzucamy pokrojony w kostkę ser feta, puszkę kukurydzy, obrane i pokrojone pomidory, rzodkiewkę i ogórki.
- Na samym końcu robimy według przepisu na opakowaniu sos grecki i dodajemy do sałaty.
- Wszystko ze sobą mieszamy.
- Smacznego 🙂
sałata z fetą – dodatkowe informacje
Jeśli lubimy, to możemy dodać oliwki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałata rzymska z pomidorem
Następny przepis: Sałata z kaparami i mozzarellą