sałata z fetą

sałata z fetą

Poznaj wyjątkową lekkość i niepowtarzalny smak sałatki lodowej z fetą. To prosty, zdrowy i szybki sposób na przystawkę, którą można podać w każdej sytuacji. Wyjątkowy ser feta z dodatkiem chrupiącej sałaty lodowej sprawia, że to danie jest zarówno odświeżające, jak i zdecydowanie satysfakcjonujące. Ciesz się orientalnym przysmakiem serka feta połączonym z soczystą świeżością sałaty. Idealne na lekką kolację lub jako przystawka na garden party. Sałatka lodowa z fetą, to propozycja dla wszystkich tych, którzy cenią sobie zdrowe, lekkie i smaczne dania.

Składniki:

  • 1 paczka sera feta
  • 1 duży ogórek
  • 2 pomidory
  • 2 rzodkiewki
  • 1 sałata lodowa
  • puszka kukurydzy
  • sos grecki

Sałata z fetą – jak zrobić?

  1. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na nie za duże kawałki i dodajemy do miski.
  2. Następnie dorzucamy pokrojony w kostkę ser feta, puszkę kukurydzy, obrane i pokrojone pomidory, rzodkiewkę i ogórki.
  3. Na samym końcu robimy według przepisu na opakowaniu sos grecki i dodajemy do sałaty.
  4. Wszystko ze sobą mieszamy.
  5. Smacznego 🙂

sałata z fetą – dodatkowe informacje

Jeśli lubimy, to możemy dodać oliwki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałata rzymska z pomidorem
Następny przepis: Sałata z kaparami i mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode