Rożki waflowe z masą

Rożki waflowe z masą

Rożki waflowe z masą to tradycyjny deser, który nigdy nie wychodzi z mody. Są one nie tylko pyszne, ale także estetycznie prezentują się na stole podczas specjalnych okazji. To prosta smakołyka stworzona z chrupiących rurkowych waflów wypełnionych nieodparcie kuszącymi słodkimi masami, które topią się w ustach. Przygotowanie rożków waflowych jest łatwe, ale wymaga cierpliwości. Wiedza, że rezultat będzie zadziwiająco smaczny, na pewno Cię zmotywuje. Zaskocz swoich gości domowym deserem, który z pewnością będzie dla nich miłym zaskoczeniem. Wprawiony cukiernik czy amator – rożki waflowe z masą na pewno podbiją serce każdego.

Składniki:

  • Masa (z batonika Milky Way): 1/2 szklanki mleka, cukier waniliowy, 3/4 szklanki cukru, 25 dag margaryny, 2 szklanki mleka w proszku
  • Wafle tortowe
  • Posypka kolorowa, draże, płatki migdałowe, cokolwiek mamy

Rożki waflowe z masą – jak zrobić?

  1. Masa: Mleka zagotować z cukrami, ostudzić. Miękką margarynę ubić na puszystą masę, dodać mleko w proszu i mleko z cukrami.
  2. Wafle rozłożyć i przełożyć mokrą ścierczką, wyciąć kwadraty a znich trójkąty.
  3. Trójkąt zawinąć w rożek i wypełnić masą, zanużyć w dowolnej polewie.

Rożki waflowe z masą – dodatkowe informacje

Wilgotne wafle lepiej się kroją, suche natomiast się kruszą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rozgrzewający gulasz z kurczaka na ostro
Następny przepis: ROŻKI MAŚLANO SEROWE Z JABŁKAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode