Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym

Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym

Przepis na roladki wołowe z ogórkiem kiszonym to klasyka polskiej kuchni, która wprowadzi w twoim domu prawdziwie domowe smaki. Prosty, lecz smaczny, ten przepis na roladki wołowe jest pełen smaku, a jednocześnie nie wymaga zbyt wielu skomplikowanych składników. Idealnie połączona wołowina z pełnym aromatu ogórkiem kiszonym tworzy niepowtarzalny duet smaków, który przypomni Ci najprzyjemniejsze wspomnienia dzieciństwa. Dzięki temu przepisowi, nawet początkujący kucharze są w stanie nauczyć się sztuki tworzenia prawdziwych polskich klasyków. Czy jesteś gotowy na podróż kulinar­ną? Przekonajmy się.

Składniki:

  • 4 plastry wołowiny zrazowej
  • sól, pieprz do smaku
  • Farsz
  • 1 cebula
  • 4 małe ogórki kiszone
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 liście laurowe
  • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
  • olej do smażenia

Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym – jak zrobić?

  1. Wołowinę rozbić dość cienko, każdy plaster przeciąć na połowę i posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić wzdłuż w ósemki, a ogórek na ćwiartki. Na plastry wołowiny na jednym końcu położyć po kawałku ogórka i cebuli i zwinąć roladki. Spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek. Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut.

Porady – dodatkowe informacje

Wychodzi osiem roladek wołowych z ogórkiem kiszonym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki wieprzowe ze szpinakiem
Następny przepis: Roladki wołowe z marchewką, słoniną i ogórkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode