Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym
Przepis na roladki wołowe z ogórkiem kiszonym to klasyka polskiej kuchni, która wprowadzi w twoim domu prawdziwie domowe smaki. Prosty, lecz smaczny, ten przepis na roladki wołowe jest pełen smaku, a jednocześnie nie wymaga zbyt wielu skomplikowanych składników. Idealnie połączona wołowina z pełnym aromatu ogórkiem kiszonym tworzy niepowtarzalny duet smaków, który przypomni Ci najprzyjemniejsze wspomnienia dzieciństwa. Dzięki temu przepisowi, nawet początkujący kucharze są w stanie nauczyć się sztuki tworzenia prawdziwych polskich klasyków. Czy jesteś gotowy na podróż kulinarną? Przekonajmy się.
admin
Składniki:
- 4 plastry wołowiny zrazowej
- sól, pieprz do smaku
- Farsz
- 1 cebula
- 4 małe ogórki kiszone
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 liście laurowe
- po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
- olej do smażenia
Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym – jak zrobić?
- Wołowinę rozbić dość cienko, każdy plaster przeciąć na połowę i posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić wzdłuż w ósemki, a ogórek na ćwiartki. Na plastry wołowiny na jednym końcu położyć po kawałku ogórka i cebuli i zwinąć roladki. Spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek. Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut.
Porady – dodatkowe informacje
Wychodzi osiem roladek wołowych z ogórkiem kiszonym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki wieprzowe ze szpinakiem
Następny przepis: Roladki wołowe z marchewką, słoniną i ogórkiem