Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym

Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym

Zapraszamy do odkrywania kulinarnych przygód z przepisem na Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym. Cienkie placki, które zachwycają swoją puszystością i świetlistym, złocistym kolorem. Skosztuj słodko-kwasową nutę jabłek w zestawieniu z delikatnym smakiem serka homogenizowanego. Ta kompozycja smaków stworzy harmonię w Twojej kuchni, dostarczając Ci prawdziwej radości z jedzenia. Placki z jabłkami i serkiem homogenizowanym to doskonały pomysł na weekendowe śniadanie, czy też podwieczorek dla całej rodziny. Simple w wykonaniu, a efekt końcowy na pewno Cię zaskoczy. Przygotuj się na przygodę, która wypełni Twoje podniebienie nieziemskimi doznaniami.

Składniki:

  • 12 sztuk
  • 2 jabłka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • aromat waniliowy do smaku
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • cukier puder z cynamonem do posypania

Racuszki z jabłkami na serku homogenizowanym – jak zrobić?

Sposób przygotowania:


  1. Racuszki.

Słowa kluczowe: placki z jabłkami i serkiem homogenizowanym

xxxx – dodatkowe informacje

Polecam również z plasterkami banana i brzoskwini.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Racuszki na kwaśnym mleku
Następny przepis: Racuszki z jabłkiem i otrębami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode