POSYPKA DO KAWY

POSYPKA DO KAWY

Posypka czekoladowa do kawy to must have dla wszystkich miłośników tego gorącego napoju, którzy lubią doświadczać nowych smaków. Dzięki niej zwykła filiżanka kawy stanie się prawdziwie gourmetowym przeżyciem. W skład posypki wchodzą wyłącznie naturalne składniki, co gwarantuje, że oprócz intensywnego czekoladowego aromatu, dostarczysz sobie również cennych składników odżywczych. Posypka do kawy to świetny sposób, by wzbogacić smak codziennej kawy, nadać jej wyjątkowego charakteru i uczynić poranny ritual degustacji jeszcze przyjemniejszym. To również fantastyczny pomysł na prezent dla bliskich, którzy cenią sobie małe kulinarnie luksusy.

Składniki:

  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 3 łyżeczki kakao klasycznego
  • 1 łyżeczka czekolady gorzkiej

Posypka do kawy – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki wymieszać i rozdrobnić w moździerzu. Drugą wersję, którą nie tak dawno zrobiłam zamieniłam kakao klasyczne na kakao o smaku orzechowym.

Posypka do kawy – dodatkowe informacje

Zamiast cukru trzcinowego, można użyć posypki czekoladowej do kawy lub innych rodzajów posypek do kawy, w zależności od własnych preferencji.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: WIGILIJNE ŚLEDZIE W OLEJU
Następny przepis: Potrawa chińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode