Pomidory koktajlowe w galarecie

Pomidory koktajlowe w galarecie

Pomidory koktajlowe w galarecie to oryginalny sposób na podanie ulubionych warzyw. Ten przepis jest nie tylko prosty i szybki do przygotowania, ale również pełen smaku i wyjątkowej prezentacji. Delikatność pomidorów, osłodzonych minimalnym dodatkiem cukru i skrawkiem czosnku, kontrastuje z lekko pikantną galaretką, co tworzy niesamowitą mieszankę smaków. Pomidorki koktajlowe w galarecie stanowią idealną przekąskę na różnego rodzaju przyjęcia, a szczególnie sprawdzają się jako dodatek do sałatek czy kanapek. Ten przepis to doskonała propozycja dla osób szukających innowacyjnych rozwiązań na kuchenne eksperymenty.

Składniki:

  • 1 kilogram pomidorów koktajlowych
  • 200 gram cebuli pokrojonej w piórka
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz ziarnisty
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • Zalewa:
  • 350 mililitrów wody
  • 1 łyżka soli
  • 70 mililitrów octu
  • 2 łyżki cukru
  • 50 gram żelatyny

Pomidory koktajlowe w galarecie – jak zrobić?

  1. Przygotowujemy zalewę.
  2. Pomidory umyć i przekroić na połówki.
  3. Pomidory, cebulkę i przyprawy układamy w słoikach. Całość zalewamy zalewą i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Podawać z pieczywem. SMACZNEGO

Pomidory koktajlowe w galarecie – dodatkowe informacje

Gdy używamy większych pomidorów należy pomidory obrać ze skórki, przez bardzo krótkie ich sparzenie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pomidory faszerowane żółtym serem i fetą
Następny przepis: Pomidory nadziewane sałatką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode