Placki twarogowe z bananem
Placki twarogowe z bananem to ekscytujące i zdrowe danie na dowolną porę dnia. To połączenie klasycznych, delikatnych placków na bazie białego sera z subtelną słodyczą banana. Te placuszki z białym serem i bananem są smakowite, sycące i pełne wartości odżywczych. Staną się doskonałym rozwiązaniem dla każdego, kto pragnie dodać odrobinę słodkości do swojego codziennego menu, zachowując przy tym zasady zdrowego odżywiania. Idealnie nadają się jako śniadanie, podwieczorek lub nawet zdrowa przekąska. Zaskocz rodzinę i przyjaciół tym niebanalnym i zdrowym daniem.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 150 gramów białego sera półtłustego
- 1 banan
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia, ja użyłam oleju kokosowego nierafinowanego
- cukier puder
Placki twarogowe z bananem – jak zrobić?
- Ser biały z bananem rozgnieść dokładnie widelcem.
- Dodać jajko, mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
- Smażyć na oleju. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Placki twarogowe z bananem – dodatkowe informacje
najlepszy do smażenia będzie olej kokosowy nierafinowany, nada lekkiego kokosowego posmaku
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Placki owsiane ze śliwką
Następny przepis: Placki z ciasta pierogowego