Pizza Kasii:)

Pizza Kasii:)

Ta 'Pizza Kasii:)’ to wyjątkowy przepis na pizzę, który jest idealnym pomysłem na rodzinny obiad albo imprezę z przyjaciółmi. Jest to niezwykle sycące danie, które można dostosować do własnych gustów, dodając ulubione składniki. Przepis jest prosty, a rezultat – sufletowa skórka pizzy, smażony sos pomidorowy i skuszący wybór dodatków – z pewnością zadowoli każdego miłośnika pizzy. Smak tej pizzy jest rzeczywiście wyjątkowy, a sposób przygotowania jeszcze bardziej interesujący. Zapraszamy do przygotowania indywidualnej wersji włoskiego klasycznego dania – pizzy według przepisu Kasii.

Składniki:

  • 400g mąki
  • 30g drożdży
  • oliwa
  • 1 szklanka mleka
  • sól, cukier
  • ser zółty
  • 4 parówki
  • mrożonka, mieszanka groszku z marchewką
  • pora
  • czosnek
  • oregano
  • Dekoracja: pomidorek

Pizza kasii:) – jak zrobić?

  1. Mleko podgrzać żeby było letnie dodać drożdże troszkę cukru i soli, wszystko rozprowadzić na gładka masę dosypać mąkę i wymieszać żeby wszystkie składniki się połączyły na końcu dodać dwie łyżki oliwy. Zostawić na około godzinę do wyrośnięcia przykryć ściereczką wstawić w ciepłe miejsce.
  2. Na patelni z odrobiną oliwy dusimy porę, pieczarki, parówki, dorzucamy mieszankę, czosnek i dusimy do miękkości warzyw.
  3. Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem, ciasto wałkujemy cienko i wykładamy składniki z patelni.
  4. Podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach.
  5. Wykładamy ser i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera tak około 10 minut. Można podzielić parówkę na trzy części każdą ponacinać na krzyż i ułożyć w rogach naczynia.

Pizza Kasii – dodatkowe informacje

Mi zawsze ciasto zostaje, mrożę je i mam na następną pizzę. Ta jest z takiego mrożonego ciasta.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pizza jak z Pizzy Hut
Następny przepis: Pizza mamy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode