Pizza Kasii:)
Ta 'Pizza Kasii:)’ to wyjątkowy przepis na pizzę, który jest idealnym pomysłem na rodzinny obiad albo imprezę z przyjaciółmi. Jest to niezwykle sycące danie, które można dostosować do własnych gustów, dodając ulubione składniki. Przepis jest prosty, a rezultat – sufletowa skórka pizzy, smażony sos pomidorowy i skuszący wybór dodatków – z pewnością zadowoli każdego miłośnika pizzy. Smak tej pizzy jest rzeczywiście wyjątkowy, a sposób przygotowania jeszcze bardziej interesujący. Zapraszamy do przygotowania indywidualnej wersji włoskiego klasycznego dania – pizzy według przepisu Kasii.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 400g mąki
- 30g drożdży
- oliwa
- 1 szklanka mleka
- sól, cukier
- ser zółty
- 4 parówki
- mrożonka, mieszanka groszku z marchewką
- pora
- czosnek
- oregano
- Dekoracja: pomidorek
Pizza kasii:) – jak zrobić?
- Mleko podgrzać żeby było letnie dodać drożdże troszkę cukru i soli, wszystko rozprowadzić na gładka masę dosypać mąkę i wymieszać żeby wszystkie składniki się połączyły na końcu dodać dwie łyżki oliwy. Zostawić na około godzinę do wyrośnięcia przykryć ściereczką wstawić w ciepłe miejsce.
- Na patelni z odrobiną oliwy dusimy porę, pieczarki, parówki, dorzucamy mieszankę, czosnek i dusimy do miękkości warzyw.
- Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem, ciasto wałkujemy cienko i wykładamy składniki z patelni.
- Podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach.
- Wykładamy ser i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera tak około 10 minut. Można podzielić parówkę na trzy części każdą ponacinać na krzyż i ułożyć w rogach naczynia.
Pizza Kasii – dodatkowe informacje
Mi zawsze ciasto zostaje, mrożę je i mam na następną pizzę. Ta jest z takiego mrożonego ciasta.