Pierogi z farszem z pasztetowej

Pierogi z farszem z pasztetowej

Przedstawiamy przepis na niebanalne, ale niesamowicie smaczne pierogi z farszem z pasztetowej – idealne dla tych, którzy cenią domowe smaki i chcą spróbować czegoś nowego. Te tradycyjne polskie pierogi zaskakują swoim nietypowym farszem. Pasztetowa dodaje wyjątkowego smaku i kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się z delikatnym ciastem pierogowym. Przygotowując je odpowiednio i zgodnie z poniższym przepisem, otrzymamy prawdziwą ucztę na talerzu, nie tylko dla wielbicieli tej popularnej potrawy. Takie pierogi z pasztetową to ciekawa propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a jednocześnie są miłośnikami tradycyjnej polskiej kuchni.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ¾ szklanki gorącej wody
  • Szczypta soli
  • Na farsz:
  • 250 gr pasztetowej, najlepiej swojskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju

Pierogi z farszem z pasztetowej – jak zrobić?

  1. 1.

    Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy kawałek pasztetowej i dokładnie zlepiamy brzegi.

  2. 2. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Wkładamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 3 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek, pojedynczo, aby się nie skleiły.

  3. 3. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę na maśle z dodatkiem oleju.

  4. 4. Okraszamy tym pierogi.

Porady – Dodatkowe informacje: Pierogi z farszem z pasztetowej

Pasztetowa powinna być dobrej jakości


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: PIEROGI z białym serem na ostro
Następny przepis: Pierogi z jagodami i sosem jagodowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode