Pierogi z farszem z pasztetowej
Przedstawiamy przepis na niebanalne, ale niesamowicie smaczne pierogi z farszem z pasztetowej – idealne dla tych, którzy cenią domowe smaki i chcą spróbować czegoś nowego. Te tradycyjne polskie pierogi zaskakują swoim nietypowym farszem. Pasztetowa dodaje wyjątkowego smaku i kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się z delikatnym ciastem pierogowym. Przygotowując je odpowiednio i zgodnie z poniższym przepisem, otrzymamy prawdziwą ucztę na talerzu, nie tylko dla wielbicieli tej popularnej potrawy. Takie pierogi z pasztetową to ciekawa propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a jednocześnie są miłośnikami tradycyjnej polskiej kuchni.
admin
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- Szczypta soli
- Na farsz:
- 250 gr pasztetowej, najlepiej swojskiej
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju
Pierogi z farszem z pasztetowej – jak zrobić?
-
1.
Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy kawałek pasztetowej i dokładnie zlepiamy brzegi.
-
2. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Wkładamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 3 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek, pojedynczo, aby się nie skleiły.
-
3. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę na maśle z dodatkiem oleju.
-
4. Okraszamy tym pierogi.
Porady – Dodatkowe informacje: Pierogi z farszem z pasztetowej
Pasztetowa powinna być dobrej jakości
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: PIEROGI z białym serem na ostro
Następny przepis: Pierogi z jagodami i sosem jagodowym