Pasta z tuńczyka i jajek
Przedstawiamy przepis na pyszną i szybką w przygotowaniu pastę z tuńczyka i jajek. Jest to doskonały wybór dla osób szukających dietetycznych i smacznych rozwiązań na drugie śniadanie czy kolację. Produkt ten, dzięki swoim składnikom, dostarcza organizmowi nie tylko niezbędnych składników odżywczych, ale także niepowtarzalnego smaku. Kremowa tekstura tuńczyka połączona z jajkami tworzy wyśmienitą pastę kanapkową. Ta pasta rybna z tuńczyka to propozycja idealna dla wszystkich miłośników ryb oraz past kanapkowych. Przepis jest prosty i nie wymaga wielu składników, a efekt końcowy jest naprawdę zachwycający!
admin
Składniki:
- Pasta z tuńczyka:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 małe ogórki konserwowe lub kiszone
- pęczek szczypioru lub mała cebula
- 2 jaja ugotowane na twardo
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
Pasta z tuńczyka i jajek – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Rybę odsączyć z zalewy, rozdrobnić w misce. Dodać posiekany szczypior lub cebulę, posiekane drobno jaja i ogórki, doprawić, wymieszać z majonezem. Pasta z tuńczyka gotowa!
Słowa kluczowe: pastella z tuńczyka przepis, dietetyczna pasta z tuńczyka, pasta rybna z tuńczyka, tuńczyk pasta, pasta kanapkowa z tuńczyka, pasta kanapkowa z tuńczykiem, pasta tuńczykowa, pasta z tuńczyka przepis, pasta jajeczna kwestia smaku, pasta z tuńczyka
Porady – dodatkowe informacje
Do pasty z tuńczyka i jajek możemy również dodać paprykę konserwową lub posiekane zielone lub czarne oliwki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z suszonych pomidorów
Następny przepis: Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów