Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek

Przedstawiamy przepis na pyszną i szybką w przygotowaniu pastę z tuńczyka i jajek. Jest to doskonały wybór dla osób szukających dietetycznych i smacznych rozwiązań na drugie śniadanie czy kolację. Produkt ten, dzięki swoim składnikom, dostarcza organizmowi nie tylko niezbędnych składników odżywczych, ale także niepowtarzalnego smaku. Kremowa tekstura tuńczyka połączona z jajkami tworzy wyśmienitą pastę kanapkową. Ta pasta rybna z tuńczyka to propozycja idealna dla wszystkich miłośników ryb oraz past kanapkowych. Przepis jest prosty i nie wymaga wielu składników, a efekt końcowy jest naprawdę zachwycający!

Składniki:

  • Pasta z tuńczyka:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 małe ogórki konserwowe lub kiszone
  • pęczek szczypioru lub mała cebula
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Pasta z tuńczyka i jajek – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

1. Rybę odsączyć z zalewy, rozdrobnić w misce. Dodać posiekany szczypior lub cebulę, posiekane drobno jaja i ogórki, doprawić, wymieszać z majonezem. Pasta z tuńczyka gotowa!

Słowa kluczowe: pastella z tuńczyka przepis, dietetyczna pasta z tuńczyka, pasta rybna z tuńczyka, tuńczyk pasta, pasta kanapkowa z tuńczyka, pasta kanapkowa z tuńczykiem, pasta tuńczykowa, pasta z tuńczyka przepis, pasta jajeczna kwestia smaku, pasta z tuńczyka

Porady – dodatkowe informacje

Do pasty z tuńczyka i jajek możemy również dodać paprykę konserwową lub posiekane zielone lub czarne oliwki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z suszonych pomidorów
Następny przepis: Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode