Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami to przepis za którym pokochają wszyscy miłośnicy kremowych smarowideł. To połączenie tradycyjnej pasty drobiowej z intensywnym smakiem suszonych pomidorów. Doskonała na śniadanie lub jako dodatek do wieczornego zestawu przekąsek. Umożliwia szybkie i proste przygotowanie smacznej, pożywnej kanapki, a także dodaje wyrazistego smaku do różnego rodzaju przystawek. Starannie dobrany zestaw składników daje niesamowite rezultaty, które zachwycą wszystkich miłośników jaj i pomidorów!
admin
Składniki:
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 6 suszonych pomidorów z oliwy z ziołami
- pół pęczka szczypiorku
- 3-4 łyżki majonezu
- 1/3 łyżeczki przyprawy do jajek
- sól, pieprz
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – jak zrobić?
- Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Suszone pomidory kroimy w kostkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, przyprawę do jajek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – dodatkowe informacje
Pastę jajeczną z suszonymi pomidorami najlepiej podać ze świeżym pieczywem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta imbirowo czosnkowa
Następny przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą