Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami to przepis za którym pokochają wszyscy miłośnicy kremowych smarowideł. To połączenie tradycyjnej pasty drobiowej z intensywnym smakiem suszonych pomidorów. Doskonała na śniadanie lub jako dodatek do wieczornego zestawu przekąsek. Umożliwia szybkie i proste przygotowanie smacznej, pożywnej kanapki, a także dodaje wyrazistego smaku do różnego rodzaju przystawek. Starannie dobrany zestaw składników daje niesamowite rezultaty, które zachwycą wszystkich miłośników jaj i pomidorów!

Składniki:

  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 6 suszonych pomidorów z oliwy z ziołami
  • pół pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/3 łyżeczki przyprawy do jajek
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – jak zrobić?

  1. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Suszone pomidory kroimy w kostkę.
  3. Szczypiorek drobno siekamy.
  4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, przyprawę do jajek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – dodatkowe informacje

Pastę jajeczną z suszonymi pomidorami najlepiej podać ze świeżym pieczywem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta imbirowo czosnkowa
Następny przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode