Pączki z serka homogenizowanego
Jeśli jesteś wielbicielem słodkości i szukasz ciekawych przepisów na deser, ten przepis na pączki z serka homogenizowanego jest dla Ciebie. Zapewni Ci chwilę przyjemności i rozpieści Twoje kubki smakowe. Pączki z serka homogenizowanego są delikatne, słodkie i smakują doskonale na każdym etapie dnia. Właśnie dlatego, ten przepis na pączki z serka homogenizowanego to prawdziwa gratka dla wszystkich smakoszy. Możesz użyć dowolnego rodzaju serka – zwykłego lub waniliowego, dla subtelnej nuty wanilii – każdy z nich nada Twoim pączkom wyjątkowy smak. Wybierz swój ulubiony i zacznij gotowanie!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Ciasto:
- 2 jajka
- 25 dag serka waniliowego homogenizowanego
- półtorej szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 małe łyżeczki octu
- Dodatkowo:
- olej do smażenia
- cukier puder do oprószenia pączków
Pączki z serka homogenizowanego – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek i miksujemy, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto, na koniec wlewamy ocet i dokładnie łączymy z ciastem.
- W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
- Usmażone wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
- Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Pączki z serka homogenizowanego – dodatkowe informacje
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu.
Z przepisu wyszło mi dwa duże obiadowe talerze pączków.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pączki z serka homogenizowanego
Następny przepis: Pączki z serkiem Danio