Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego

Jeśli jesteś wielbicielem słodkości i szukasz ciekawych przepisów na deser, ten przepis na pączki z serka homogenizowanego jest dla Ciebie. Zapewni Ci chwilę przyjemności i rozpieści Twoje kubki smakowe. Pączki z serka homogenizowanego są delikatne, słodkie i smakują doskonale na każdym etapie dnia. Właśnie dlatego, ten przepis na pączki z serka homogenizowanego to prawdziwa gratka dla wszystkich smakoszy. Możesz użyć dowolnego rodzaju serka – zwykłego lub waniliowego, dla subtelnej nuty wanilii – każdy z nich nada Twoim pączkom wyjątkowy smak. Wybierz swój ulubiony i zacznij gotowanie!

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 25 dag serka waniliowego homogenizowanego
  • półtorej szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 małe łyżeczki octu
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • cukier puder do oprószenia pączków

Pączki z serka homogenizowanego – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek i miksujemy, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto, na koniec wlewamy ocet i dokładnie łączymy z ciastem.
  2. W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
  3. Usmażone wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  4. Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.

Pączki z serka homogenizowanego – dodatkowe informacje

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu.
Z przepisu wyszło mi dwa duże obiadowe talerze pączków.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pączki z serka homogenizowanego
Następny przepis: Pączki z serkiem Danio

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode