OGÓRKI W ZALEWIE Z CHILI BEZ PASTERYZOWANIA
Poszukując idealnego sposobu na aromatyczne ogórki, mamy dla Was niezwykłą propozycję – ogórki w zalewie z chili bez pasteryzowania. To połączenie pysznych ogórków z ostrą chili i cudownym czosnkiem otwiera zupełnie nowe możliwości na twoim kulinarnym froncie. Można je podawać jako przekąski, dodatki do obiadu czy element sałatek i kanapek. Unikalną cechą naszego przepisu jest brak procesu pasteryzacji, co skraca czas przygotowania i pozwala zachować świeżość warzyw. Zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół nietypową odmianą smaku działającą jak prawdziwy koncert dla kubków smakowych!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2,5 kilograma ogórków
- 3 łyżki soli
- 1,5 szklanki octu
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 główka czosnku
- 8 łyżek oleju
- 3 szklanki cukru
Ogórki w zalewie z chili bez pasteryzowania – jak zrobić?
OGÓRKI W ZALEWIE Z CHILI BEZ PASTERYZOWANIA – dodatkowe informacje
Z 2,5KG OGÓRKÓW ROBIĘ 5 SŁOIKÓW 0,5L
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ogórki w plastrach kiszone
Następny przepis: Ogórki w Zalewie Ketchupowej na Zimę