Ogórek kiszony z cebulą
Zupełnie jak ulubione danie z dzieciństwa, prosty, ale niezwykle smakowity przepis na ogórki kiszone z cebulą. To propozycja dla tych, którzy chcą odkrywać tradycyjne smaki prawdziwej polskiej kuchni. Ogórki kiszone są wyjątkowym skarbem naszej kulinarii – podobnie zresztą jak cebula, która doda danie nie tylko smaku, ale również wartości odżywczych. Taki przepis na kiszony ogórek z cebulą to doskonały sposób na domowy przysmak, który sprawdzi się jako dodatek do kanapek, zup czy mięs. Wystarczy kilka prostych składników, trochę czasu, a otrzymamy coś naprawdę wyjątkowego. Częstujcie się smakiem polskiej kuchni.
admin
Składniki:
- 4 średnie ogórki kiszone
- pół białej cebuli
- natka pietruszki
- łyżka oleju
- pieprz czarny
Ogórek kiszony z cebulą – jak zrobić?
- Ogórki osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę. Natkę pietruszki siekamy.
- Ogórki, cebulę i natkę pietruszki mieszamy z łyżką oleju, przyprawiamy czarnym pieprzem.
Sposób przygotowania: Ogórki kiszone z cebulą to prosty i smaczny przepis. Ogórki należy najpierw osuszyć, a potem pokroić w kostkę. Cebulę również należy pokroić w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki trzeba posiekać drobno. Następnie należy wszystko wymieszać z olejem i przyprawić czarnym pieprzem. Smacznego!
Ogórek kiszony z cebulą – dodatkowe informacje
Surówkę można odstawić do lodówki na 30 minut.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: ogórasy zalane wrzątkiem na zimę...
Następny przepis: Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne