Nalewka landrynkowa

Nalewka landrynkowa

Zaskocz swoich gości niebanalnym trunkiem – nalewką landrynkową. Ten słodko-gorzki likier o intensywnie pomarańczowym kolorze to kwintesencja nostalgii za dzieciństwem. Tajemnicza w swej prostocie, jest przede wszystkim zadziwiająco łatwa do przygotowania. Niezbędne składniki to landrynki oraz wódka, której moc idealnie kontruje słodycz landrynek. Kluczowe jest tutaj umiejętne rozpuszczenie landrynek, które nadadzą nalewce jej charakterystycznego smaku i koloru. Nalewka z landrynek stanowi nie tylko ciekawą alternatywę dla klasycznych trunków, ale przede wszystkim, zaskakuje swoim unikalnym aromatem.

Składniki:

  • 30 dag owocowych lub miętowych landrynek
  • 1 litr wódki

Nalewka landrynkowa – jak zrobić?

  1. Wódka z landrynkami: Landrynki zalej wódką. Odstaw na 2-3 tygodnie aż cukierki się rozpuszczą. Przefiltruj, odstaw na 2-3 dni. Jeśli wolisz, żeby trunek bardziej przypominał likier, dodaj więcej cukierków.

Słowa kluczowe: wódka z landrynkami, jak rozpuścić landrynki, nalewka z landrynek

Nalewka landrynkowa – dodatkowe informacje

Kolorowa nalewka z cukierków owocowych świetnie pasuje do drinków. Najlepiej mieszać je z sokiem pomarańczowym, grejpfrutowym lub ananasowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nalewka malinowa
Następny przepis: Nalewka lodowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode