Nalewka czosnkowa na nadciśnienie

Nalewka czosnkowa na nadciśnienie

Nalewka czosnkowa na nadciśnienie to naturalny, domowy sposób na poprawę kondycji serca i obniżenie wysokiego ciśnienia. Znana również jako wino czosnkowe, jest ceniona za swoje silne właściwości zdrowotne, zwłaszcza u osób borykających się z problemem cholesterolu. Czasami stosowana jest nawet u dzieci. Polecana na różnych forach, często nazywana jest tajemniczą nazwą „nalewka tybetańska”. Ten prosty w przygotowaniu napój, choć o intensywnym smaku, może stać się stałym elementem Twojej domowej apteczki. Przekonaj się sam i odkryj moc czosnku zamkniętą w butelce.

Składniki:

  • 1/2 litra gotowanej wody
  • 1 cytryna
  • 7 ząbków czosnku

Nalewka czosnkowa na nadciśnienie – jak zrobić?

  1. Do słoika wycisnąć sok z cytryny, obrać przecisnąć czosnek przez praskę, zalać wodą.
    Słoik zamknąć i włożyć do ciemnego miejsca (np. do szafy) na 48 godzin.
    Pić codziennie 1 łyżkę stołową na noc, po kolacji.
    Przechowywać w lodówce.

xxxx – dodatkowe informacje

Ponadto czosnek, pod warunkiem, że jest jedzony codziennie, może korzystnie wpływać na poziom cholesterolu poprzez obniżenie stężenia frakcji „złej” LDL, a zwiększenie stężenia frakcji „dobrej” HDL.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nalewka brzoskwiniowa
Następny przepis: Nalewka domowa z borówki amerykańskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode