Nalewka czekoladowa

Nalewka czekoladowa

Zapraszamy do odkrycia słodkiego, niepowtarzalnego smaku, jaki oferuje nalewka czekoladowa wykonana własnoręcznie. Ten wyjątkowy trunek, doskonały na zimowe wieczory lub jako prezent dla bliskich, łączy w sobie łagodność najlepszej czekolady z mocą spirytusu. Nalewka czekoladowa na spirytusie to przepis, który ucieszy nie tylko wielbicieli czekolady, ale też miłośników mocniejszych trunków. Robienie własnej wódki czekoladowej to także świetna okazja do eksperymentowania i tworzenia własnych, unikalnych smaków. Pamiętaj, prawdziwa magia tworzenia domowej nalewki czekoladowej leży w cierpliwości i miłości do detali.

Składniki:

  • 0,4 litra wódki
  • 0,4 litra spirytusu
  • 500 gramów czekolady gorzkiej
  • szklanka mleka skondensowanego słodzonego

Nalewka czekoladowa – jak zrobić?

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i chłodzimy w misce z lodem cały czas mieszając. Dodajemy wymieszane ze sobą wódkę, spirytus i mleko skondensowane. Przelewamy do dużego słoja lub butelki i pozostawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Dla wzbogacenia smaku można dodać przekrojoną i wydrążoną laskę wanilii (bez nasion).

Nalewka czekoladowa – dodatkowe informacje

Dla wzbogacenia smaku można dodać przekrojoną laskę wanilii.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Potage Parmentier
Następny przepis: WIGILIJNE ŚLEDZIE W OLEJU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode