najlepsza masa do tortu

najlepsza masa do tortu

Zapraszam do odkrycia sekretu najlepszej masy do tortu! To przepis, który zmieni twój domowy wypiek w prawdziwe cukiernicze arcydzieło. Ta lekka masa do tortu jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale również uniwersalna – idealna zarówno do tortów czekoladowych, jak i owocowych. Zrównoważone proporcje składników sprawiają, że masa jest odpowiednio słodka, aksamitna i niezwykle łatwa w pracy. Bez względu na okazję, ten przepis na masę tortową może stać się twoim ulubionym. Tak więc, zanurzmy się w świat domowego cukiernictwa i odkryjmy krok po kroku, jak przygotować najlepsze masy do tortu.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jaja
  • 1 i 1/2 kostki masła
  • może być sok z cytryny, kakao

Najlepsza masa do tortu – jak zrobić?

  1. Mleko z cukrem zagotować , wlać roztrzepane jajka z 3 łyżkami mleka, gotować cały czas mieszając do momentu zgęstnienia (powinna być konsystencja śmietany) .Wystudzić .W oddzielnym naczyniu zmiksować masło i dodawać wystudzoną masę cały czas miksując , do całości można dolać odrobinę spirytusu.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeżeli tort jest duży składniki należy podwoić , masa można podzielić do jednej części dodać kakao , do drugiej sok z cytryny ( masa z dodatkiem cytryny jest najlepsza)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Najlepsza pizza na świecie
Następny przepis: Najlepsza sałatka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode