Nachos z tortilli

Nachos z tortilli

Chcecie urozmaicić swój wieczór filmowy lub przekąskę na imprezę? Spróbujcie Nachos z tortilli! Ten przepis jest idealny dla miłośników pikantnych, chrupiących przekąsek. Pomimo skojarzeń z fast foodem, nachos z tortilli możemy przygotować w domowym zaciszu. Wykorzystanie własnej kreatywnej interpretacji składników sprawi, że będzie to nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowsze od wersji sklepowej. To świetna alternatywa dla tradycyjnych chipsów, która z pewnością wprowadzi odświeżające urozmaicenie na twoim stole. Przygotuj więc tortille, ser i swoje ulubione dodatki, a potem… No cóż, dalszej części przepisu dowiesz się poniżej.

Składniki:

  • 2 placki tortilli o średnicy 25 cm
  • Ok. 2-3 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Papryka słodka w proszku

Nachos z tortilli – jak zrobić?

  1. 1.

    Tortille posmarować z 2 stron olejem za pomocą pędzelka. Placki z jednej strony posypać pieprzem i papryką, a z drugiej czosnkiem i solą. Pokroić na trójkąty. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 5 minut.

Nachos z tortilli – dodatkowe informacje

Czas pieczenia zależy od piekarnika. Nachos mają się lekko zrumienić i zrobić chrupkie. Trzeba doglądać, aby ich nie spalić bo zgorzknieją.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Syrop imbirowy
Następny przepis: NACZYNKA WIELKANOCNA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode