Mus śliwkowy dla niemowląt do słoików

Mus śliwkowy dla niemowląt do słoików

Wprowadzenie małego dziecka do nowych smaków jest niezwykle ważnym krokiem w jego rozwoju. Mus śliwkowy dla niemowląt do słoików to doskonała propozycja dla maluszków, które rozpoczęły już przygodę ze smakowaniem. Śliwki nie tylko są bogate w błonnik, ale także są naturalnym remedium na problemy trawienne. Ponadto, ten przepis tworzy weki dla niemowląt, które można przechowywać przez dłuższy czas. Jest to świetne rozwiązanie dla zapracowanych rodziców, którzy chcą zapewnić swoim bobasom zdrowe i naturalne posiłki. Mus śliwkowy dla niemowlaka to idealny sposób na zbilansowaną dietę naszych pociech.

Składniki:

  • 1 kilogram śliwek wegierek

Mus śliwkowy dla niemowląt do słoików – jak zrobić?

  1. Śliwki wypestkować i pokroić w cząstki. Ja kroję tylko na połówki. Posmażyć aż śliwki puścią sok, około 40 minut. Kiedy śliwki są już rozmiękczone, rozdrobnić blenderem na mus.
  2. Ze względu na to, że śliwki były ze skórkami dla bezpieczeństwa, mus jeszcze przecieram przez sito, na którym zostają ewentualne skórki. Podgrzewam mus, a gdy jest gorący, nakładam do słoiczków. Pasteryzuję przez 10 minut.

Mus śliwkowy dla niemowląt do słoików – dodatkowe informacje

Śliwki są ze skórkami, gdyż najlepsze jest właśnie zaraz pod skórką, więc kiedy je obrzemy, stracimy to, co cenne.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mus owocowy
Następny przepis: Mus śliwkowy na zimę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode