Muffiny z malinami i białą czekoladą

Muffiny z malinami i białą czekoladą

Witaj w świecie słodkości i wyjątkowych smaków! Chciałbyś upiec coś pysznego, a przy tym niezbyt skomplikowanego? Muffiny z malinami i białą czekoladą to idealny wybór. Delikatna, puszysta bazą tych ciasteczek jest ciasto z dodatkiem białej czekolady, które doskonale komponuje się z kwasowym smakiem świeżych malin. Te małe słodkości stanowią idealne dopełnienie porannej kawy czy popołudniowej herbaty. Muffinki z białą czekoladą i malinami zaspokoją Twoje słodkie pragnienia, a ich przygotowanie dostarczy Ci niezwykłej satysfakcji. Wypróbuj nasz przepis, zaskocz bliskich i delektuj się wybornymi muffinkami!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • tabliczka białej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 kostki masła
  • 2 jajka
  • maliny

Muffiny z malinami i białą czekoladą – jak zrobić?

  1. Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej, jasnej piany. Stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, mąkę, proszek. Na koniec powoli dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pół pokruszonej czekolady i delikatnie mieszamy łyżkę. Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, umieszczamy 1 malinę i napełniamy do 3/4 ich wysokości. Posypujemy wierzch podrobionymi kawałkami czekolady i dajemy 2/3 owoce. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Muffiny z malinami i białą czekoladą – dodatkowe informacje

babeczka z białą czekoladą

babeczka z maliną

czekomalinadomowe muffiny

muffin z białą czekoladą

muffin z maliną

muffin z malinami

muffinymuffiny z białą czekoladą

muffiny z malinami


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Muffiny z kaszy gryczanej
Następny przepis: Muffuletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode