Mrożone liście selera

Mrożone liście selera

Podrzuć metodę przechowywania natki selera, który pozwoli Ci cieszyć się jej świeżym smakiem przez całą zimę – mrożenie. Zamiast wyrzucać liście po ugotowaniu bulionu, możemy je zamrozić i wykorzystać później do zup, sosów czy gulaszy. Mrożone liście selera to świetne źródło witamin i minerałów na zimę, a przy tym prosta metoda na zmniejszenie marnowania żywności. Spróbuj z mrożeniem selera naciowego, to wygodne, oszczędne i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Ten przepis na na to, jak prawidłowo zamrozić liście selera, to skarb dla każdego domowego kucharza.

Składniki:

  • Liście selera

Mrożone liście selera – jak zrobić?

  1. Umyć liście selera pod bieżącą wodą.
  2. Rozłożyć na czystym ręczniku, aby wyschły.
  3. Oberwać listki od łodyżek. Łodygi wyrzucić albo dać królikom do zjedzenia. Listki selera włożyć do pojemnika (np po maśle) i zamrozić.

Mrożone liście selera – dodatkowe informacje

Dodawać do zup, sosów lub sałatek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mrożony Jogurt domowy - MroJo :)
Następny przepis: Muffinki a`la pizza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode