Mrożone liście selera
Podrzuć metodę przechowywania natki selera, który pozwoli Ci cieszyć się jej świeżym smakiem przez całą zimę – mrożenie. Zamiast wyrzucać liście po ugotowaniu bulionu, możemy je zamrozić i wykorzystać później do zup, sosów czy gulaszy. Mrożone liście selera to świetne źródło witamin i minerałów na zimę, a przy tym prosta metoda na zmniejszenie marnowania żywności. Spróbuj z mrożeniem selera naciowego, to wygodne, oszczędne i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Ten przepis na na to, jak prawidłowo zamrozić liście selera, to skarb dla każdego domowego kucharza.
admin
Składniki:
- Liście selera
Mrożone liście selera – jak zrobić?
- Umyć liście selera pod bieżącą wodą.
- Rozłożyć na czystym ręczniku, aby wyschły.
- Oberwać listki od łodyżek. Łodygi wyrzucić albo dać królikom do zjedzenia. Listki selera włożyć do pojemnika (np po maśle) i zamrozić.
Mrożone liście selera – dodatkowe informacje
Dodawać do zup, sosów lub sałatek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mrożony Jogurt domowy - MroJo :)
Następny przepis: Muffinki a`la pizza