Mrożona natka pietruszki na zimę

Mrożona natka pietruszki na zimę

Mrożona natka pietruszki na zimę to doskonały sposób na zachowanie świeżości i walorów smakowych tej ziołowej przyprawy na długie miesiące. To naturalna alternatywa dla suszonych ziół dostępnych w sklepach. Natka pietruszki, znana również jako liść pietruszki, to składowa wielu dań. Jej intensywny, unikatowy aromat może zaskakująco odmienić smak potraw. Dlatego też warto mieć ją pod ręką przez cały rok. Prosty przepis na mrożoną natkę pietruszki na zimę umożliwi Ci korzystanie z jej dobrodziejstwa nawet wtedy, gdy świeże zioła ciężko dostać, zapewniając korzystne właściwości bez utraty smaku.

Składniki:

  • Natka pietruszki w dowolnej ilości
  • Pojemniki, na przykład plastikowe lub torebki do zamrażania

Mrożona natka pietruszki na zimę – jak zrobić?

  1. Natkę pietruszki przebieram, myję, osuszam, kroję nożem, nakładam do pojemników[torebek], zamykam, układam w zamrażalniku.

Słowa kluczowe: natka pietruszki na zimę

Mrożona natka pietruszki na zimę – dodatkowe informacje

W taki sam sposób, mrożę koperek, seler, lubczyk.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mrożona kawa bananowa
Następny przepis: Mrożony Jogurt domowy - MroJo :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode