Mistrzowski tort na Euro

Mistrzowski tort na Euro

Przedstawiamy przepis na Mistrzowski Tort na Euro – pyszny deser idealny na wspólne świętowanie meczów. To nie tylko smakowity punkt kulminacyjny każdej domowej imprezy kibicowskiej, ale także prawdziwe arcydzieło cukiernictwa. Jego wykonanie wymaga nieco czasu i precyzji, ale końcowy efekt na pewno zaskoczy i zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Składniki, które użyjemy do jego stworzenia, są łatwo dostępne, a ich kombinacja tworzy harmonijną symfonię smaków. Niezależnie od tego, jaki będzie wynik meczu, ten tort na pewno zamieni wasze euro-mecze w mistrzowskie kulinarne doznania.

Składniki:

  • Na ciasto:
  • 8 jaj
  • 250 gram cukru kryształu
  • 250 gram maki pszennej
  • 50 gram mąki ziemniaczanej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • Na krem:
  • 1000 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki pasty o smaku stracciatella
  • 200 gram truskawek świeżych
  • 200 gram brzoskwiń
  • 200 ml jogurtu truskawkowego
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 opakowanie żelatyny (duże)/ 4 łyżki
  • 200 ml jogurt brzoskwiniowy
  • dżem wiśniowy
  • napar z herbaty-200 ml
  • na obłożenie tortu: 1 budyń waniliowy/śmietankowy ugotowany w zmniejszonej ilości mleka, tj. 450 ml. + 1 kostka masła lukier plastyczny- 0,5 kg. białego i 0,250 kg czerwonego.

Mistrzowski tort na euro – jak zrobić?

Mistrzowskie torty – dodatkowe informacje

Masy lukrowej nie należy wykładać na masy śmietanowe, ponieważ lukier się rozpuści.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Miso ramen z kaczką
Następny przepis: Mix warzyw w słodko – kwaśnej marynacie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode