Mini serniczki z powidłami

Mini serniczki z powidłami

Zapraszamy do wypróbowania przepisu na wyśmienite mini serniczki z powidłami. Te pyszne, małe wypieki to doskonała propozycja na deser czy przekąski na różnego rodzaju spotkania. Pieczone na złoty kolor, z wilgotnym ciągle wnętrzem, w połączeniu z delikatnie kwaśnymi powidłami tworzą niezapomniane połączenie. Przygotowanie jest niezwykle proste – nawet początkująca osoba w świecie cukiernictwa poradzi sobie z tym zadaniem. A efekt końcowy na pewno zachwyci wszystkich miłośników tradycyjnych polskich smaków. Kto powiedział, że sernik musi być duży? Zachęcamy do wypróbowania naszych mini serniczków pieczonych z powidłami!

Składniki:

  • Składniki na około 8 mini serniczków:
  • 320 g twarogu kremowego np. Mój Ulubiony
  • 40 ml śmietanki 30 %
  • 1 małe jajko kl M
  • 1/3 szkl cukru
  • 20 g budyniu waniliowego
  • esencja pomarańczowa lub skórka pomarańczowa
  • na spód biszkopty bądź masa z pokruszonych ciastek i masła
  • dodatkowo do środka powidła np. czekośliwka

Mini serniczki z powidłami – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej!
  2. Składniki oprócz biszkoptów i powideł przekładamy do miski i krótko miksujemy tylko do połączenia ich, następnie do blaszki na muffinki dajemy papierowe papilotki i na dno każdej dajemy albo po jednym biszkopcie albo odrobinę masy z ciastek następnie wykładamy masę serową tak nie całkowicie do pełna ale więcej niż 3/4 i na środek każdego serniczka dajemy po łyżeczce powideł.
  3. Serniczki pieczemy w 170 stopniach przez około 35 minut.

Mini serniczki z powidłami – dodatkowe informacje

Zamiast powideł możemy dodać świeże owoce np. maliny, truskawki itp.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: mini serniczki bez pieczenia
Następny przepis: Mini torcik dla dzieci

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode