Mięso słoikowe na podróż
Pakowanie posiłków na wyjazd może być wyzwaniem, zwłaszcza kiedy chcemy zabrać ze sobą coś więcej niż kanapki. Idealnym rozwiązaniem okazuje się mięso słoikowe na podróż. W ten sposób możemy mieć przy sobie zdrowszą i smaczniejszą alternatywę dla fast-foodów. Pasuje ono idealnie do różnego rodzaju sałatek, kanapek czy jako dodatek do ziemniaków czy ryżu. Doświadcz wyjątkowego smaku i ciesz się danie pełne białka nawet poza domem. Mięso w słoikach na wyjazd to satysfakcjonujący posiłek, który jest nie tylko pyszny, ale również prosty w przygotowaniu i przechowywaniu.
admin
Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki
- 1 kg mięsa wieprzowego z karkówki
- 0,5 kg boczku
- 0,5 kg schabu
- 1 duże opakowanie przypraw do wieprzowiny
- 1 łyżka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- sól (opcjonalnie, bo przyprawy często zawierają sól)
- 2 liście laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
Mięso słoikowe na podróż – jak zrobić?
Mięso słoikowe na podróż – dodatkowe informacje
Przed podgrzaniem zawartości w słoiku można dodać pół łyżeczki mąki ,aby podczas podgrzewania zagęścić sos.