Mięso słoikowe na podróż

Mięso słoikowe na podróż

Pakowanie posiłków na wyjazd może być wyzwaniem, zwłaszcza kiedy chcemy zabrać ze sobą coś więcej niż kanapki. Idealnym rozwiązaniem okazuje się mięso słoikowe na podróż. W ten sposób możemy mieć przy sobie zdrowszą i smaczniejszą alternatywę dla fast-foodów. Pasuje ono idealnie do różnego rodzaju sałatek, kanapek czy jako dodatek do ziemniaków czy ryżu. Doświadcz wyjątkowego smaku i ciesz się danie pełne białka nawet poza domem. Mięso w słoikach na wyjazd to satysfakcjonujący posiłek, który jest nie tylko pyszny, ale również prosty w przygotowaniu i przechowywaniu.

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 1 kg mięsa wieprzowego z karkówki
  • 0,5 kg boczku
  • 0,5 kg schabu
  • 1 duże opakowanie przypraw do wieprzowiny
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól (opcjonalnie, bo przyprawy często zawierają sól)
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego

Mięso słoikowe na podróż – jak zrobić?

Mięso słoikowe na podróż – dodatkowe informacje

Przed podgrzaniem zawartości w słoiku można dodać pół łyżeczki mąki ,aby podczas podgrzewania zagęścić sos.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mięso marynowane na grilla
Następny przepis: mieso na dziko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode