Masło truflowo-szafranowe

Masło truflowo-szafranowe

Masło truflowo-szafranowe to szlachetne połączenie tradycyjnego masła z aromatycznymi truflami i drogocennym szafranem. To oryginalny dodatek, który ożywi smak wielu potraw, nadając im luksusowego charakteru. Przepis na masło truflowe z dodatkiem szafranu jest prosty, choć wymaga użycia wysokiej jakości składników, co zdecydowanie wpływa na końcowy efekt. Doskonałe do ryb, makaronów, ziemniaków czy mięs, masło truflowe stanie się nieodłączną częścią Twojej domowej spiżarki. Poczuj niepowtarzalny smak trufli połączony z korzeniami szafranu zamknięte w aksamitnym maśle.

Składniki:

  • 150 g naturalnego masła
  • 1 czarna trufla
  • szczypta szafranu

Masło truflowo-szafranowe – jak zrobić?

  1. Do rondelka przekładamy masło, szafran, kroimy w cienkie pasterki truflę. Rozpuszczamy masło.

Masło truflowo-szafranowe – dodatkowe informacje

Trufle i szafran są niezwykle aromatyczne, dlatego wystarczy tylko szczypta szafranu i mała trufla w cienkich plasterkach. Jeżeli truflę zetrzemy na drobnych oczkach tarki, wtedy nie będzie widoczna, tylko wyczuwalny jej smak


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Masło kokosowe
Następny przepis: Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej makreli)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode