Masło truflowo-szafranowe
Masło truflowo-szafranowe to szlachetne połączenie tradycyjnego masła z aromatycznymi truflami i drogocennym szafranem. To oryginalny dodatek, który ożywi smak wielu potraw, nadając im luksusowego charakteru. Przepis na masło truflowe z dodatkiem szafranu jest prosty, choć wymaga użycia wysokiej jakości składników, co zdecydowanie wpływa na końcowy efekt. Doskonałe do ryb, makaronów, ziemniaków czy mięs, masło truflowe stanie się nieodłączną częścią Twojej domowej spiżarki. Poczuj niepowtarzalny smak trufli połączony z korzeniami szafranu zamknięte w aksamitnym maśle.
admin
Składniki:
- 150 g naturalnego masła
- 1 czarna trufla
- szczypta szafranu
Masło truflowo-szafranowe – jak zrobić?
- Do rondelka przekładamy masło, szafran, kroimy w cienkie pasterki truflę. Rozpuszczamy masło.
Masło truflowo-szafranowe – dodatkowe informacje
Trufle i szafran są niezwykle aromatyczne, dlatego wystarczy tylko szczypta szafranu i mała trufla w cienkich plasterkach. Jeżeli truflę zetrzemy na drobnych oczkach tarki, wtedy nie będzie widoczna, tylko wyczuwalny jej smak
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Masło kokosowe
Następny przepis: Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej makreli)