Marynowane buraczki z czosnkiem

Marynowane buraczki z czosnkiem

Marynowane buraczki z czosnkiem to doskonały sposób na wykorzystanie bogactwa smaków i kolorów tego popularnego warzywa. Ta tradycyjna potrawa jest niezwykle prosta do wykonania, a jej wyjątkowe nuty słodko-kwasowe doskonale uzupełniają różne dania. Przechowywane w słoiku, buraczki mogą służyć jako smaczna przekąska lub dodatek do obiadu przez cały rok. W tym przepisie buraczki są krojone w plastry i marynowane z czosnkiem, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu. To doskonały sposób na przechowywanie buraków na zimę, kiedy dostęp do świeżych, lokalnych warzyw jest ograniczony. Przygotujcie się na eksplozję smaku na talerzu!

Składniki:

  • 2-3 kilogramy buraczków
  • kilka ząbków czosnku
  • ziele angielskie
  • ZALEWA
  • 4 szklanki wody
  • łyżka soli
  • szklanka cukru
  • 3/4 szklanki octu
  1. Marynowane buraczki z czosnkiem – jak zrobić?

Porady – dodatkowe informacje

Takie buraczki można później podać z cebulką siekaną lub z majonezem. Idealne do drugiego dania i mięsa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Marynowane buraczki z papryką na cały rok
Następny przepis: Marynowane grzybki leśne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode