Marchewka duszona z cukinią

Marchewka duszona z cukinią

Marchewka duszona z cukinią to przepis, który łączy w sobie prostotę i wyjątkowy smak. Te dwa warzywa tworzą idealne połączenie pełne zdrowych składników. Przepis, choć pozornie prosty, potrafi zaskoczyć niebanalnym smakiem. To doskonały dodatek zarówno do obiadu, jak i kolacji. Przygotowany z użyciem naturalnych składników, bez sztucznych dodatków – to idealny przepis dla każdego, kto ceni sobie zdrowe i smaczne posiłki. Delikatność marchewki i lekkość cukinii to kompozycja, która zachwyci Twoje kubki smakowe. Czy duszona cukinia z marchewką stanie się Twym ulubionym daniem?

Składniki:

  • 3 większe marchewki
  • 2 małe cukinie
  • pół łyżeczki czosnku mielonego
  • koperek
  • łyżeczka masła
  • sól do smaku

Marchewka duszona z cukinią – jak zrobić?

  1. Obrana marchewkę i cukinię ze skórką szatkuję na cieniutkie plasterki, przy pomocy tarki do ogórków. Przekładam do rondelka, zalewam wodą tak, aby tylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut.
  2. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek.
  3. Podaję na ciepło.

Marchewka duszona z cukinią – dodatkowe informacje

Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Marchew na zimę
Następny przepis: Marchewka na ostro

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode