Mango Lassi (z procentami)
Mango Lassi to kremowy, aromatyczny napój pochodzący z Indii, który jest doskonałym orzeźwieniem na gorące dni. W naszym przepisie podkręcamy jego smak, dodając trunek, który dodaje mu nie tylko procentów, ale również niepowtarzalnej nuty. Dzieje się to za sprawą doboru odpowiednich składników oraz zastosowaniu właściwej techniki mieszania. Proces przygotowania jest łatwy i nie wymaga specjalnych umiejętności, a efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich miłośników egzotycznych smaków. Nasz lassi przepis to idealna propozycja dla osób szukających oryginalnych propozycji drinków, które są zarazem pyszne i efektowne.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Duży jogurt naturalny
- Mango
- 5 łyżek cukru
- 50 ml wódki
Mango lassi (z procentami) – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Mango obieramy i przecieramy blenderem. Wszystkie składniki miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanek.
Mango Lassi – dodatkowe informacje
Można dodać również pokruszony lód.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mandazi Czyli Afrykańskie Mini Pączki
Następny przepis: Mango Lassi - Koktajl z mango, jogurtu, wody z nutą kardamonu